Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загиблих серед військових немає, 10 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 10 – поранені, повідомляє речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на маріупольському напрямку бойові дії велися у населених пунктах Широкине та Водяне. Оскільки там бойовики застосували міномети для ведення вогню по позиціях українських військових, сили АТО відкрили вогонь у відповідь, зазначив Лисенко.

«На Донецькому напрямку залишається стійкою тенденція до розширення географії бойових дій: окрім артилерійських і танкових обстрілів наших позицій в районі Донецького аеропорту, бойовики проявили активність поблизу Гранітного, а також Авдіївки. Противник здійснив серію збройних провокацій із застосуванням стрілецької зброї неподалік Горлівки», – зазначив він.

Речник АТО зазначає, що на луганському напрямку ситуація залишається найбільш спокійною – відбулася лише серія перестрілок (переважно із застосуванням стрілецької зброї) поблизу у Бахмутської траси, а також Попасної та Щастя.

Сепаратисти звинувачують в порушенні режиму припинення вогню українських військових і заявляють про 30 випадків порушень.

У лютому лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG