Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі на прохання матерів бійців АТО скасували масові заходи на ювілей міста


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Кривому Розі скасували масові заходи на стадіоні «Металург», які мали відбутися наприкінці місяця з нагоди 240-ї річниці заснування міста та Дня міста.

Як повідомили у прес-службі Криворізької міськради, це рішення ухвалили, враховуючи звернення Комітету солдатських матерів Криворіжжя, «з повагою до їхніх почуттів, сімей військовослужбовців, які захищають єдність країни, рідних і близьких загиблих бійців в зоні АТО».

У міській раді зазначають, що заходи до 240-річчя з дня заснування Кривого Рогу відбудуться 31 травня в районах міста, головним гаслом має стати «Кривий Ріг – це Україна!».

У 2014 році в Кривому Розі теж були суперечки навколо святкування Дня міста. На той момент в країні вже тривала антитерористична операція, та місцева влада Кривого Рогу запланувала провести багатотисячне свято на стадіоні, відтак учнів 7, 8, 10-х класів залучали до репетицій дійства.

Громадські активісти непокоїлись через безпеку дітей, до того ж задля репетицій «масовки» учнів знімали з уроків. Пізніше плани масового святкування були скасовані.

XS
SM
MD
LG