Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Київ чекає від ЄС чіткіших сигналів щодо безвізового режиму


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Україна очікує від Європейського союзу чіткіших сигналів щодо запровадження безвізового режиму і визнання перспектив її європейського майбутнього, заявляє президент України Петро Порошенко.

Як повідомляє прес-служба глави держави, він сказав про це під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Великобританії Дейвідом Камероном.

За повідомленням, Порошенко і Камерон скоординували позиції перед самітом «Східного партнерства» у Ризі й домовилися про двосторонню зустріч.

14 травня Верховна Рада України закликала інституції й держави-члени Європейського союзу надати позитивний сигнал щодо запровадження безвізового режиму для громадян України та Грузії і визначити при цьому чіткий термін запровадження безвізового режиму.

Минулого тижня Європейська комісія заявила, що ані Україна, ані Грузія не отримають ні самого безвізового режиму з ЄС, ні точної дати його запровадження вже на саміті «Східного партнерства», що відбудеться 21–22 травня, як сподівалися Київ і Тбілісі. Але Брюссель повідомив, що може перенести вже на кінець року зазвичай щорічний звіт щодо готовності цих країн до безвізового режиму.

XS
SM
MD
LG