Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики надалі використовують зброю, яку мали відвести від лінії розмежування


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції у середу вранці повідомляють про чергове порушення бойовиками Мінських домовленостей і обстріли зі зброї, що мала бути відведена від лінії розмежування. Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО на сторінці у Фейсбуку.

«Розпочинаючи з 18-ї години вчорашнього вечора, загарбники продовжили обстрілювати наші позиції та мирні населені пункти, використовуючи танки, артилерію, міномети, гранатомети, крупнокаліберні кулемети та інші види озброєння. На луганському напрямку злочинці стріляли із зенітних установок, мінометів та гранатометів по Щастю, Трьохізбенці, Кримському. Зокрема, двічі вночі обстрілювали з мінометів безпосередньо саме місто Щастя. У напрямку Авдіївки злочинці неодноразово з різних видів озброєння обстрілювали Золоте, Кірово, Катеринівку, Попасну, Ленінське та Майорськ. На донецькому – використовуючи міномети і артилерію заборонених Мінськими домовленостями калібрів, варвари вели вогонь по Верхньоторецькому, Піскам, шахті Бутовка, Новоласпі. По Опитному та Піскам стріляв і ворожий танк. Близько опівночі по Піскам бандити гатили вже з 120-міліметрових мінометів, використовуючи запалювальні боєприпаси», – йдеться в повідомленні.

За даними прес-центру АТО, поблизу Широкина працювали снайпери, бойовики вели там обстріли з танка, мінометів і гранатометів.

Водночас сепаратисти на своїх сайтах поки що не повідомляють про ситуацію цієї ночі на Донбасі.

На лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України тривають перестрілки й бойові сутички, також і з застосуванням важкої техніки, незважаючи на оголошений іще в середині лютого режим припинення вогню і вимогу відвести таку техніку. Сторони звинувачують у порушеннях і провокаціях одна одну.

XS
SM
MD
LG