Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у справі Джемілєва-молодшого допитають трьох свідків


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв

У середу, 20 травня, у суді російського міста Краснодара має відбутися чергове засідання у справі сина національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Хайсера, звинуваченого у вбивстві. Його захист планує викликати до суду трьох свідків.

Як передає «Крим.Реалії», про це повідомив адвокат Хайсера Джемілєва Микола Полозов у Twitter.

«Звинувачення представило письмові докази, в основному – експертизи», – написав Полозов.

Адвокат повідомив, що присяжним показали відео слідчих дій і огляд зброї.

Справа Хайсера Джемілєва розглядається в Краснодарському крайовому суді з участю присяжних. Йому висунули звинувачення за статтями «вбивство», «незаконний обіг зброї» і «розкрадання або вимагання зброї, боєприпасів, вибухових речовин».

Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 року у дворі його будинку в Бахчисараї, де від пострілу в голову загинув 44-річний будівельник.

Київський районний суд Сімферополя обрав Хайсерові Джемілєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Після анексії Криму слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край.

Хайсер Джемілєв провину не визнає. Зі слів його захисника, це було вбивство, вчинене через необережність.

Апеляційний суд Києва також розцінив дії Хайсера як убивство з необережності і постановив звільнити його з-під варти. Європейський суд з прав людини раніше виніс рішення про звільнення Джемілєва-молодшого. Однак Росія відмовляється це рішення виконувати.

XS
SM
MD
LG