Доступність посилання

ТОП новини

Двоє звільнених з полону бійців АТО вирушили на Львівщину


©Shutterstock
©Shutterstock

Двоє українських бійців, яких звільнили з полону озброєних сепаратистів, після оглядин медиками в Дніпропетровську відбули на Львівщину, звідки вони родом. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили у «Фонді оборони країни», який займався визволенням.

За даними організації, обоє бійців – військовослужбовці 8-го батальйону Національної гвардії України – Ігор Панчишин та Микола Валебний.

Як розповіли у фонді, українські військові потрапили до полону 18 лютого на блокпосту під Дебальцевим. Їх утримував один із польових командирів сепаратистів.

Подробиць про їхнє звільнення не розголошують, лише зазначають, що воно відбулось не в рамках обміну, а в рамках домовленостей.

Керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук теж раніше у соціальних мережах підтвердив звільнення сепаратистами двох полонених українських військових.

5 травня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що в полоні бойовиків перебувають 300 українських військовослужбовців і мирних громадян.

Звільнення полонених є однією з вимог мирних домовленостей, досягнутих «нормандською четвіркою» під час переговорів у Мінську 12 лютого.

XS
SM
MD
LG