Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинули 3 українських військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загинули 3 українських військових, ще 9 поранені, повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

19 травня зафіксовано 22 обстріли позицій сил АТО з 120-міліметрових мінометів та 3 обстріли з 122-міліметрової артилерії, 4 рази бойовики застосовували танки, зазначив він.

«Найбільш неспокійною ситуація є на Донецькому напрямку, бойовики обстрілювали позиції українських військових в районі Донецького аеропорту, а саме поблизу населених пунктів Піски, Опитне, Авдіївка та шахти Путилівської. Також були порушення режиму припинення вогнюпоблизу населених пунктів Гранітне, Верхньоторецьке, Старогнатівка та в районі міста Горлівка», – зазначив речник АТО.

Лисенко також повідомив, що на луганському напрямку гарячими точками залишаються населені пункти Трьохізбенка, Щастя, також вчора ввечері бойовики активізувались на Маріупольському напрямку – 4 інциденти порушення умов перемир’я було зафіксовано в Широкині.

Водночас сепаратисти звинувачують сили АТО у порушенні режиму припинення вогню, зокрема заявляють, що українські силовики обстріляли село Саханка Новоазовського району на Донеччині.

У лютому були підписані Мінські угоди, які, серед іншого, передбачають припинення вогню від 15 лютого та відведення важких озброєнь від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушені режиму.

XS
SM
MD
LG