Доступність посилання

ТОП новини

Полонених російських військових офіційно підозрюють у терористичній діяльності – СБУ


14
14

Українські слідчі оголосили підозру двом російським військовослужбовцям, затриманим на Донбасі 16 травня, повідомляє радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«Повідомляю вам про те, що ввечері 19 травня затриманим військовослужбовцям ГРУ Генштабу Збройних сил Російської Федерації капітану Єрофеєву та сержанту Александрову українськими слідчими було особисто оголошено підозри у вчиненні злочинів, передбачених статтею 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України за участь у терористичній діяльності так званої «ЛНР», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Вчора СБУ опублікувала відео із допитами цих російських військовослужбовців. Один із полонених представляється Євгеном Єрофеєвим і каже, що служить в армії Росії на посаді командира групи і має звання капітана. Він повідомив, що його група з 12 осіб прибула з Тольятті в Луганську область на початку квітня і займалася розвідкою.

Другий затриманий, Олександр Александров, на відео також заявив, що він є чинним військовослужбовцем російських Збройних сил, служить у тій же 3-й гвардійській бригаді спецназу, яка базується в Тольятті. Александров заявив, що перебуває на Донбасі з 26 березня.

17 травня стало відомо про затримання двох російських військових. Українська сторона заявила, що полонені є військовослужбовцями спецназу Головного розвідувального управління Росії і були затримані під час бою біля міста Щастя Луганської області. У Києві заявили, що затриманих Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова судитимуть за участь у терористичній організації.

Міністерство оборони Росії вимагає негайного звільнення російських полонених. У відомстві заявили, що ці двоє громадян дійсно служили в російській армії, але на момент затримання вже не числилися в Збройних силах. У Кремлі, коментуючи інформацію про затримання Єрофеєва й Александрова, 18 травня знову заявили, що російських військових на сході України немає.

На цю ж тему:

21.05.2015
Спецназ Росії на Донбасі: вбиті і полонені

«Загальні втрати супротивника під Дебальцевим нами оцінені в кількості близько 2000 осіб» – український спецназівець далі
XS
SM
MD
LG