Доступність посилання

ТОП новини

Президент Словаччини: Україна має отримати перспективу членства в ЄС


Андрей Кіска
Андрей Кіска

Словаччина підтримує європейські перспективи України і її право на членство в Європейському союзі, заявляє президент Словаччини Андрей Кіска.

Після зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві він додав: якщо Україна зацікавлена стати членом Європейського союзу, то вона повинна виконати всі технічні вимоги для цього.

Президент Словаччини нагадав, що, відповідно до 49-ї статті угоди про створення ЄС, будь-яка європейська країна, яка відповідає необхідним вимогам, має право стати членом Євросоюзу.

Кіска заявив, що події в Україні стосуються не лише Києва. «Це стосується і нас, нашого майбутнього, майбутнього всієї Європи. І саме з цією заявою я й поїду на саміт до Риги, саміт «Східного партнерства», і говоритиму про перспективи України, про перспективи Європи та про європейські перспективи українських громадян», – заявив словацький президент.

Напередодні Порошенко заявив, що Україна очікує від ЄС чіткіших сигналів щодо запровадження безвізового режиму і визнання перспектив її європейського майбутнього.

Саміт «Східного партнерства» в латвійській столиці проходитиме 21–22 травня.

XS
SM
MD
LG