Доступність посилання

ТОП новини

У Росії блогери назвали місця поховань спецназівців, ймовірно, загиблих в Україні


Фото Руслана Левієва
Фото Руслана Левієва

Російські блогери назвали цвинтарі, де виявили свіжі могили трьох російських спецназівців, які, ймовірно, загинули в Україні під час боїв 4–5 травня. Всі троє були близькими друзями і товаришами по службі з 16-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ Збройних сил Росії, військова частина № 54607 в місті Тамбові, написав у Facebook Руслан Левієв.

За словами блогерів, один із загиблих військових похований на кладовищі селища Нові Ляди в Тамбовській області Росії, інший – на цвинтарі в селі Кук-Тяка біля міста Азнакай в Татарстані, ще одну могилу виявили на кладовищі в місті Шумиха в Курганської області Росії.

Блогери вважають, що спецназівці загинули або в місті Золоте Попаснянського району Луганської області, або в Широкиному під Маріуполем під час боїв, які, згідно зі зведеннями, йшли в цих районах 4–5 травня.

Детальніше розслідування буде опубліковане пізніше, повідомив Левієв, який сьогодні повернувся з поїздки.

Раніше він розповів по телефону російському телеканалові «Дождь», що загиблі спецназівці не мають ніякого стосунку до двох затриманих на території України російських військовослужбовців.

17 травня українські військові повідомили про затримання на Донбасі двох російських спецназівців. Сьогодні в СБУ заявили, що їх офіційно підозрюють у створенні терористичної групи чи організації.

Міністерство оборони Росії вимагає негайного звільнення росіян. У відомстві заявили, що ці двоє громадян дійсно служили в російській армії, але на момент затримання вже не числилися в Збройних силах. У Кремлі, коментуючи інформацію про затримання в Україні, 18 травня знову заявили, що російських військових на Донбасі немає.

На цю ж тему:

21.05.2015
Спецназ Росії на Донбасі: вбиті і полонені

«Загальні втрати супротивника під Дебальцевим нами оцінені в кількості близько 2000 осіб» – український спецназівець далі

XS
SM
MD
LG