Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: Рішення про кримінальне провадження щодо Єршова ухвалюватимуть після розслідування МВС


Рішення про відкриття кримінального провадження щодо виконувача обов’язків начальника Державної автоінспекції України Олександра Єршова Генеральна прокуратура ухвалюватиме після проведення службового розслідування МВС. Про це Радіо Свобода повідомили в ГПУ.

У відомстві зазначають, що, відповідно до процедури, після завершення службового розслідування МВС, за його результатами в ГПУ вирішуватимуть, чи відкривати кримінальне провадження щодо Єршова.

Раніше народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенко» Сергій Лещенко направив запит до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити інформацію про доходиОлександра Єршова.

Кримінальний кодекс передбачає відповідальність за декларування недостовірної інформації. Зокрема у статті366-1 зазначається, що подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування карається позбавленням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

19 травня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що задовольнив рапорт про відставку виконувача обов’язків начальника Державної автоінспекції України Олександра Єршова. Аваков також зазначив, що через інформацію, оприлюднену в ЗМІ, призначено службове розслідування.

Раніше журналісти проекту Радіо Свобода «Схеми» з’ясували, що Єршов у декларації за попередній рік вказав неправдиву інформацію: він приховував від контрольних органів елітний триповерховий маєток у Києві.

Крім того, вони з’ясували, що члени родини Єршова їздять на дорогих елітних автівках вартістю близько 100 тисяч доларів кожна. При цьому державні номерні знаки перекидаються між цими автами, а елітний мотоцикл, на якому їздить сам Єршов, у базі ДАІ значиться як КамАЗ. А доньки Єршова у своїх публічних акаунтах в соцмережах розміщують фотографії з розкішними автомобілями та звітами з далеких подорожей, в які літають бізнес-класом та зупиняються у п’ятизіркових готелях.

Арсен Аваков призначив Олександра Єршова на посаду виконувача обов’язків голови ДАІ МВС України 4 квітня 2015 року після того, як у відставку з посади пішов Олександр Сіренко.

XS
SM
MD
LG