Доступність посилання

ТОП новини

Депутати просять Шокіна порушити справу через «землю Порошенка»


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Група народних депутатів України закликає Генпрокуратуру відкрити кримінальне провадження у справі про передачу в 2009 році гектара елітної землі в центрі Києва президенту Петрові Порошенку і першому заступнику його фракції в парламенті Ігореві Кононенку.

Запит генпрокурора Віктора Шокіна 19 травня відіслали депутати Віталій Купрій, Борис Філатов, Володимир Парасюк (позафракційні) й Ігор Луценко («Батьківщина»), повідомляє прес-служба депутата Купрія.

Парламентарії вимагають відкрити кримінальне провадження, ретельно розслідувати всі обставини, покарати винних і повернути вкрадену власність жителям Києва. Згідно зі статтею 214 Кримінального процесуального кодексу, розслідування має початися протягом 24 годин після подання запиту, кажуть депутати.

У Генпрокуратурі Радіо Свобода не змогли відповісти на запитання, чи відкрите таке провадження.

У лютому цього року розслідування програми Радіо Свобода «Схеми» викрило оборудку, за якою гектар елітної землі у столиці Київрада безоплатно передала у власність структурі, пов’язаній із Петром Порошенком та першим заступником голови його фракції в парламенті Ігорем Кононенком.

Як з’ясували журналісти, місто могло б отримати за ці дві ділянки, загальною площею один гектар і десять соток, 25 мільйонів 250 тисяч доларів.

До цього, в грудні 2014 року, журналісти «Схем» з’ясували, що за адресою, де розташована земля Порошенка, два роки тому правоохоронці виявили руйнування частини люнету – земляного укріплення Київської фортеці XVIII століття. Досудове розслідування тривало понад півтора року. Однак у листопаді 2014 року, коли Порошенко вже очолив державу, провадження закрили.

XS
SM
MD
LG