Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко затвердив стратегію реформування судової системи на 2015-2020 роки


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко затвердив стратегію реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки. Відповідний указ опублікований на сайті президента.

Відповідно до документу, метою стратегії є визначення пріоритетів реформування системи судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів для практичної реалізації принципу верховенства права та забезпечення функціонування судової влади.

Завданнями стратегії є визначення кола проблем та визначення їх причин, які необхідно усунути шляхом реформування судоустрою, визначення етапів реформування судоустрою.

Відповідно до указу, реформування системи судоустрою проводитиметься у два етапи: перший етап – невідкладне оновлення законодавства, спрямоване на відновлення довіри до судової влади, другий етап – системні зміни в законодавстві, у тому числі прийняття змін до Конституції України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

У жовтні 2014 року президент Петро Порошенко підписав указ про створення ради з питань судової реформи, головним завданням якої було досягнення європейських стандартів забезпечення захисту прав і свобод громадян і налагодження ефективного механізму взаємодії державних органів та громадських інститутів.

XS
SM
MD
LG