Доступність посилання

ТОП новини

Північна Корея заявляє про створення ядерного міні-заряду, США заперечують


Керівник Північної Кореї Кім Джон Ин на тлі підводного човна, з якого нібито здійснили підводний пуск ракети
Керівник Північної Кореї Кім Джон Ин на тлі підводного човна, з якого нібито здійснили підводний пуск ракети

Сполучені Штати Америки заперечують твердження Північної Кореї, що там тепер мають здатність створювати мініатюрні ядерні боєзаряди.

Як заявив речник Ради національної безпеки США Патрік Вентрелл, оцінки у США ядерних здатностей Північної Кореї не змінилися, і в Вашингтоні й далі вважають, що такої можливості Пхеньян не має.

Раніше в середу, 20 травня, на державному північнокорейському телебаченні заявили, що країна «твердо ввійшла у стадію мініатюризації і диверсифікації засобів завдання ядерного удару».

Одним із таких досягнень, мовилося в заяві, є й успішне випробування пуску балістичної ракети з підводного човна, яке, за цим повідомленням, «засвідчило ще вищий рівень досягнень у розвитку засобів завдання стратегічного ядерного удару».

За оцінками фахівців, цей пуск, про який уже повідомляли нещодавно, міг насправді бути здійснений не з підводного човна, що вимагає доволі розвинених технологій, а з установки, змонтованої на дещо притопленій під поверхню води баржі.

Наразі, як вважають, Північна Корея має кілька примітивних ядерних бойових зарядів великого розміру й ваги, для яких вона наразі не має засобів доставки. Пхеньян активно працює над розробкою балістичних ракет, включно з міжконтинентальними, але для них потрібні значно менші й легші боєголовки.

XS
SM
MD
LG