Доступність посилання

ТОП новини

МВС: на залізничному вокзалі у Києві вилучили арсенал боєприпасів, привезених із зони АТО


Вилучені на залізничному вокзалі боєприпаси, фото з сайту МВС, 21 травня 2015 року
Вилучені на залізничному вокзалі боєприпаси, фото з сайту МВС, 21 травня 2015 року

Під час перевірки правоохоронцями столиці потяга сполученням «Красноармійськ-Київ» фільтраційна група вилучила у двох чоловіків, одягнених у камуфляж, арсенал зброї, як припускають, привезеної із зони АТО. Про це йдеться у повідомленні на сайті МВС України.

За даними міліції, уродженці Київської області 1980 та 1982 року народження, крім особистих речей привезли в столицю тротилову шашку, гранати, сигнальні ракети, ніж та понад сотню патронів.

«У дорожніх сумках серед особистих речей останніх виявили: тротилову шашку з пластидом та електродетонатором, по одній гранаті РГД-5 та Ф1 із запалюючими пристроями, п’ять сигнальних ракет, патрони калібру 7,62 – 79 штук та калібру 5,45 – 35 штук, а також мисливський ніж. Слідство з’ясовує усі обставини події та мету незаконного перевезення арсеналу з зони проведення АТО. Крім того, перевіряється версія щодо можливого замовлення зброї та боєприпасів і перевезення їх у столицю з метою збуту», – йдеться в повідомленні.

За даними міліції, затриманим може бути інкриміновано справу за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Відповідна стаття Кримінального кодексу передбачає до п’яти років ув’язнення.

XS
SM
MD
LG