Доступність посилання

ТОП новини

Савченко годують тричі на день – Служба виконання покарань Росії


Надія Савченко
Надія Савченко

У Федеральній службі виконання покарань Росії заявляють, що утримувана під вартою народний депутат України Надія Савченко отримує щодня триразове харчування. Про це, як передає російське агентство «РИА Новости», заявив виконувач обов’язків заступника голови Федеральної служби виконання покарань Росії Валерій Максименко.

«Савченко щодня отримує триразове харчування: обід, сніданок і вечерю і набирає вагу. Практично кожен день її оглядає лікар незалежно від того, чи є у неї скарги», – сказав Максименко.

Адвокати Надії Савченко, які раніше стверджували, що з кожним днем утримання під вартою стан здоров’я українки лише погіршується, наразі не коментують це повідомлення.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на сході України і незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

28 квітня українку перевели з СІЗО, де вона перебувала від липня минулого року, в міську лікарню через погіршення стану здоров’я. Однак через два дні її повернули назад у камеру СІЗО. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів. 16 березня вона поновила голодування. 6 травня Басманний суд Москви продовжив термін арешту Савченко до 30 червня.

XS
SM
MD
LG