Доступність посилання

ТОП новини

Про плани розміщення американських ПРО в Україні не йдеться – Держдепартамент США


Речниця Держдепартаменту США Марі Гарф
Речниця Держдепартаменту США Марі Гарф

Сполучені Штати не мають наміру розміщувати системи протиракетної оборони на території України з метою протидії Російській Федерації. Про це заявила речниця Держдепартаменту США Марі Гарф.

«Немає пропозиції чи плану США розмістити системи балістичних ракет НАТО в Україні, я не впевнена, що точно малось на увазі. Плани оборони НАТО з розміщення балістичних ракет добре відомі. Всі наявні і плановані елементи знаходяться на території НАТО. І звичайно, системи протиракетної оборони НАТО не спрямовані проти Росії, а проти загроз із боку Близького Сходу», – сказала Марі Гарф.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов не виключив, що Україна розпочне консультації щодо розміщення компонентів системи протиракетної оборони на своїй території. В інтерв’ю «Укрінформу» Турчинов пояснив це необхідністю протидіяти можливій ядерній загрозі з боку Росії.

У Кремлі заявили, що будуть вдаватися до «заходів у відповідь» у разі, якщо Україна розмістить на своїй території елементи системи протиракетної оборони.

XS
SM
MD
LG