Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: криза в Україні робить саміт «Східного партнерства» «ще важливішим»


Анґела Меркель
Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляє, що криза в Україні робить саміт «Східного партнерства» у Ризі «важливішим, ніж будь-коли».

Меркель заявила про це в парламенті Німеччини, Бундестазі, 21 травня перед тим, як відбути до столиці Латвії Риги на саміт «Східного партнерства» ЄС.

Як заявила канцлер Німеччини, мирний лад Європи похитнула російська «незаконна анексія» українського Криму в березні 2014 року і продовжують бої між підтримуваними Росією бойовиками на сході України й урядовими військами.

«Ми надалі підтримуватимемо наших східних партнерів на їхньому шляху до суспільства, що базується на демократії і верховенстві права», – сказала канцлер.

Водночас Меркель наголосила, що програма ЄС зі співпраці зі східними партнерами не спрямована проти Росії і «не є інструментом розширення ЄС».

Україна, США, Євросоюз звинувачують Росію, яка в березні минулого року анексувала український Крим, у підтримці бойовиків в конфлікті на Донбасі. Москва заперечує ці звинувачення, кажучи, що на сході України воюють «добровольці».

У Ризі 21 травня відкривається дводенний саміт учасників «Східного партнерства» за участю лідерів Євросоюзу, керівництва 28 країн-членів ЄС, а також представників шести країн ініціативи – України, Молдови, Грузії, Азербайджану, Вірменії й Білорусі.

XS
SM
MD
LG