Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині сепаратисти з танків обстріляли Мар’їнку та Опитне – штаб АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На Донеччині сепаратисти з танків обстріляли Мар’їнку та Опитне, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«На донецькому напрямку недруги України з 122-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів стріляли по Опитному, Первомайському та Сєвєрному. По Мар’їнці та Опитному вогонь вів танк, а Піски загарбники обстріляли з стрілецької зброї. Населений пункт Золоте злочинці обстріляли з 82-міліметрових мінометів, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. По Санжарівці також били автоматичні станкові гранатомети, а Богуславське обстрілювали з автоматів та кулеметів», – мовиться у повідомленні.

За даними штабу, населений пункт Широкине на маріупольському напрямку весь день обстрілювали бойовики.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО у порушенні режиму припинення вогню.

Спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ у своєму звіті за 20 травня повідомляють, що чули помітне збільшення кількості вибухів, переважно з мінометів (82 і 120-міліметрових) – загалом понад 200 вибухів впродовж дня. В організації зауважують, що сторони частково виконують мінські домовленості й обіцянки щодо відведення важкого озброєння.

Чергові мінські домовленості передбачають припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важких озброєнь від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують один одного у порушенні угод.

XS
SM
MD
LG