Доступність посилання

ТОП новини

Переселенці з Донбасу влаштовують у Дніпропетровську «вишиванковий флеш-моб»


Переселенці з Донбасу влаштували у Дніпропетровську «вишиванковий флеш-моб»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

У Дніпропетровську переселенці з Донбасу влаштували флеш-моб із нагоди Дня вишиванки. У самому центрі міста вони зібрали сотні людей, вбраних у вишиванки, – як дніпропетровців, так і переїжджих із зони АТО.

Багато хто привів із собою дітей, вбраних у вишиті сорочки, доповнив вбрання вишитими аксесуарами. Учасники акції у руках тримали синьо-жовті прапори, разом вони виконали Державний гімн України.

«Ми хотіли сказати, що Донецьк і Луганськ – це Україна, що ми теж громадяни цієї країни, ми не вигнанці, ми такі ж самі громадяни України, як і всі, у нас українські паспорти, але луганська або донецька прописка. Зараз дуже важливо носити вишиванку, тому що війна, тому що треба пам’ятати про свою національну належність. Хотілось би, щоб у нас був мир і у вишиванці можна було спокійно ходити і по Донецьку», – сказала Радіо Свобода одна з організаторів акції, переселенка з Донецька Катерина Федосова.

У програмі свята – концерт колективів та виконавців Дніпропетровська, майстер-клас українських народних танців, конкурси для дітей та безкоштовна фотосесія для всіх учасників.

«Наша громадська організація «Сила майбутнього» виявила бажання провести цей захід для підтримки насамперед національного духу та самосвідомості. Є тільки одна обов’язкова вимога для всіх учасників – бути у вишиванці», – заявили організатори.

Чимало людей, які брали участь в акції, зазначали, що носити вишиванки почали недавно, на традиції та символічному значенні вишитих візерунків поки не розуміються, однак вважають вишиту сорочку символом нації, виявом належності до єдиної держави України й вважають за потрібне хоча б іноді носити цей одяг.

День вишиванки – відносно нова традиція, започаткована 2007 року. Це свято проводять у третій четвер травня, але офіційного статусу цей день немає.

XS
SM
MD
LG