Доступність посилання

ТОП новини

Берлін: близько сотні активістів у вишиванках вшанували героїв АТО


У четвер, 21 травня, в центрі німецької столиці Берліна, на площі Александерплатц, зібралися близько сотні активістів, щоб відзначити День вишиванки. Як передає кореспондент Радіо Свобода, прийшли в національному одязі не лише українці, а й решта охочих. Організатори зареєстрували захід у муніципалітеті як політичну акцію «За мир в Україні» і закликали небайдужих прийти з прапорами та українською символікою.

«Це не лише українська, а й всесвітня акція України. Ми підтримуємо нашу Україну! Ми разом з нею і душею і серцем, і справами. Ми вдячні місцевій владі, що дає нам змогу вільно проводити такі заходи», – сказала Людмила Млош, голова Центральної спілки українців у Німеччини.

Хоча акція зрештою не була політичною, організатори спочатку згадали хвилиною мовчання всіх, хто загинув за Україну.

«Хочу передати усім хлопцям, які перебувають у зоні АТО, щоб вони трималися і були мужніми. Ми їх дуже любимо і шануємо. Ми горді, що у нас такі захисники! Залишайтеся здоровими та живими!» – сказала активістка Богдана Кінд.

Крім того, гості та учасники свята мали змогу ознайомитися зі своєрідною експозицією рушників з різних регіонів України та послухати розповідь про історію рушника, його візерунка як коду української нації.

Упродовж кількох годин Александерплатц заполонило різноманіття вишиванок, українські пісні та забави. Активісти також провели конкурс на найкращу вишиванку.

XS
SM
MD
LG