Доступність посилання

ТОП новини

Росія: в Тольятті звільнили затриманих українських і російських журналістів


У місті Тольятті в Росії поліція звільнила затриманих біля однієї з військових частин українських і російських журналістів, повідомили у п’ятницю ввечері самі затримані. Саме в цій частині, за повідомленнями, служили затримані днями в бою в Україні російські військовослужбовці.

Кореспондент українського телеканалу «Інтер» Данило Русаков повідомив у його ефірі, що його й оператора Віталія Коваленка забирали до поліції, де розпитували, чи фільмували вони режимний об’єкт. Перед тим вони близько години були змушені простояти під частиною, бо військові з неї забрали в них документи.

Як сказав журналіст, вони не мали наміру знімати саму військову частину, а хотіли відвідати гуртожиток, шукаючи дружину одного з затриманих в Україні росіян, інформує телеканал.

Також українські журналісти розповіли агентству УНІАН, що спілкування з поліцією протривало три години, російські правоохоронці заходів фізичного тиску не застосовували.

Відпустили й інших затриманих разом із українцями, написав у твітері кореспондент російського телеканалу «Дождь» Тимур Олевський.

Раніше він повідомляв, що, крім них трьох, біля частини в Тольятті затримували й журналістку з Франції.

Про свою службу у 3-й бригаді спеціального призначення Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії, яка розташована в місті Тольятті, повідомили самі затримані на сході України росіяни, капітан Євген Єрофеєв і сержант Олександр Александров. За їхніми словами, вони далі перебувають на дійсній російській військовій службі і нічого не знають про своє звільнення, про яке стверджують у Росії.

У Москві Міністерство оборони раніше визнало, що двоє росіян дісно були військовослужбовцями, але, як мовилося в заяві міністерства, «на час їхнього затримання в Україні 17 травня» вже перестали ними бути. Тим часом росіян затримали 16 травня, лише відомо про це стало наступного дня. Також на російському телебаченні дружина одного з затриманих і батько іншого стверджували, що військові звільнилися зі служби ще у грудні минулого року.


На цю ж тему:

22.05.2015
«Ніхто не спростовує, що вони загинули в бою» – російський журналіст про загиблих військових Росії

Оприлюднено результати розслідування щодо російських спецназівців, які, як передбачається, загинули на сході України далі
21.05.2015
СБУ оприлюднила фотографії та імена спецназівців Росії, які воюють на Донбасі проти України

Доказова база буде передана і в міжнародні судові інстанції – полковник Найда далі
21.05.2015
Спецназ Росії на Донбасі: вбиті і полонені

«Загальні втрати супротивника під Дебальцевим нами оцінені в кількості близько 2000 осіб» – український спецназівець далі
XS
SM
MD
LG