Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: на саміті «Східного партнерства» ЄС «бурчить неадекватну позицію»


Міністерство закордонних справ Росії розкритикувало саміт учасників програми ЄС «Східне партнерство», що завершився у столиці Латвії Ризі, і зміст його підсумкової декларації.

Серед іншого, в офіційному коментарі департаменту інформації і преси МЗС Росії мовиться: «Зазначаємо, що ЄС вкотре пробурчав свою неадекватну позицію щодо Криму» (переклад дослівний – ред.).

Крім того, в Москві вважають, що «Східне партнерство» «по суті, залишається заідеологізованим геополітичним проектом, на реалізацію якого здійснюють негативний вплив окремі країни-члени ЄС із їхніми історичними антиросійськими комплексами».

«У Ризі під тиском скороминущих завдань окремих учасників проминули ще одну можливість зробити крок до подолання розколу континенту, що поглиблюється», – мовиться також у заяві.

У п’ятницю, 22 травня, у Ризі відбулось основне засідання дводенного саміту «Східного партнерства», де остаточно узгодили і ухвалили декларацію за підсумками заходу. У тексті, серед іншого, згадано про конфлікт в Україні і закликано всі його сторони почати швидке і повне втілення мінських мирних домовленостей. Є також пункт про засудження Євросоюзом нелегальної анексії Росією Криму.

У Росії використанням лексики низького розмовного стилю, яка іноді наближається до нецензурної, давно відомий президент Володимир Путін. Останнім часом в офіційних текстах МЗС Росії починають теж з’являтися слова недипломатичного стилю мови.

XS
SM
MD
LG