Доступність посилання

ТОП новини

Західні наклепи мають на меті змусити росіян розчаруватися у владі країни – Іванов


Сергій Іванов (л) і Володимир Путін, архівне фото
Сергій Іванов (л) і Володимир Путін, архівне фото

Голова адміністрації президента Росії Сергій Іванов стверджує, що західні засоби інформації ведуть наклепницьку кампанію, яка спрямована на те, щоб змусити росіян розчаруватися у владі країни.

«Я переконаний, що всі наклепницькі заяви на нашу адресу мають на меті одне й те саме: навіяти росіянам, що російські владні кола не мають рації. Але я цілком упевнений, що цей план не спрацює», – заявив він в інтерв’ю російському телеканалові RT у п’ятницю, 22 травня.

За його словами, головною мішенню західних засобів інформації є президент Росії Володимир Путін.

Крім того, Іванов нагадав, що російські засоби інформації часто звинувачують у грубій пропаганді, й заявив у відповідь на це, що «пропагандою займаються якраз деякі британські й американські видання».

Він висловив упевненість, що більшість західних країн, а головно «англосаксонські країни», не задоволені тим, як Росія розвивається і в якому напрямку рухається – зокрема, у зв’язку з українською кризою.

«Вони не задоволені тим, що відбувається в Україні, хоча наголошу, що не ми це почали – ми лише відреагували на те, що почала інша сторона», – наводить слова голови адміністрації президента Росії Сергія Іванова російський телеканал RT, що веде мовлення на багато західних країн.

Цей телеканал, що є формально незалежним, але виступає з позицій офіційної Москви, на Заході вважають одним із головних пропагандистських рупорів Кремля у світі.

Також на Заході звертають увагу на протизаконність дій Росії, яка минулого, 2014 року окупувала український Крим і заявила про його анексію, підбурила антиукраїнські збройні виступи в частині сходу України, а потім почала агресію на Донбасі.

XS
SM
MD
LG