Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО і сепаратисти заявляють про нові обстріли


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомляє про нові обстріли позицій українських військ і населених пунктів на підконтрольній владі України території протягом минулих вечора й ночі.

Зокрема, з 18-ї години п’ятниці, 22 травня сепаратисти зосередили вогонь на донецькому напрямку, мовиться в повідомленні. З мінометів калібрів понад 100 міліметрів, артилерії, гранатометів та стрілецької зброї вони неодноразово обстрілювали Опитне, Піски, Камянку, Мар’їнку, Красногорівку, Старогнатівку і шахту «Бутовка», по Верхньоторецькому вогонь вів танк.

Більшість обстрілів на луганському напрямку здійснили вночі. З озброєння танків, артилерії та гранатометів підтримувані Росією сепаратисти вели вогонь по Кримському, Артема, Нижньотеплому. Крім того, по Станиці Луганській та Щастю стріляли з мінометів та гранатометів. По Золотому та Богуславському працював станковий автоматичний гранатомет.

А на маріупольському напрямку після 22.45 було тихо всю ніч, повідомили у штабі АТО.

Там також інформують про значне число польотів безпілотників противника на багатьох напрямках.

Про обстріл Станиці Луганської і сусіднього селища Артема, а також села Петрівка ввечері 22 травня повідомляє і голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль. Там були пошкоджені чи й зруйновані кілька будинків. За його даними, внаслідок обстрілів у Станиці Луганській поранений один військовослужбовець.

Крім того, інформує Москаль, уночі біля села Трьохізбенка Новоайдарського району, що на самій лінії розмежування вогню, відбувся бій між патрулем міліції і диверсійно-розвідувальною групою противника. Диверсанти відступили з контрольованої Україною території, але внаслідок бою поранені двоє українських бійців.

У збройному угрупованні «ДНР», що визнане в Україні терористичним, зі свого боку, заявляють про 27 обстрілів захоплених ним територій із боку українських силовиків протягом усієї попередньої доби. Сепаратисти заявляють, що були обстріляні деякі частини Донецька, Дебальцеве, Горлівка, Ясинувата, також потерпіли Спартак, Жабичеве, Лозове, Василівка і Калинівка.

За їхніми словами, обстріли здійснювалися з артилерії, танків, зенітних установок, мінометів, гранатометів і стрілецької зброї, а також протитанковими ракетами.

Луганські сепаратисти заяв про обстріли не робили.

На лінії протистояння на сході України ще з 15 лютого проголошене припинення вогню, сторони також мали відвести важкі озброєння і заявляють, що зробили це. Але обстріли і бойові сутички тривають постійно, в тому числі і з застосуванням озброєнь, що мали бути відведені. Обидві сторони заперечують свою вину і звинувачують противника в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG