Доступність посилання

ТОП новини

Аваков повідомив, що викликає Фірташа на допит у кримінальній справі


Арсен Аваков. Архівне фото
Арсен Аваков. Архівне фото

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Головне слідче управління міністерства направило повістку на допит і проведення слідчих дій Дмитрові Фірташу.

Його викликають у зв’язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем компанії Ostchem і розкрадання державного майна, написав міністр у фейсбуці.

За словами Авакова, МВС звернулося до Федерального бюро США з запрошенням до участі у спільних слідчих діях у цій справі на території і України, і США.

30 квітня суд в Австрії відхилив прохання США про екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа, який був затриманий у Відні і якого у Вашингтоні звинувачують у корупції. Але Сполучені Штати мають право оскаржити рішення суду, яке наразі ще не набуло чинності.

Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

2 квітня Аваков повідомляв, що за фактом зловживання службовим становищем та розкраданням бюджетних коштів із боку посадових осіб групи підприємств Фірташа Ostchem відкрите кримінальне провадження.

Компанія Group DF Дмитра Фірташа заявила у відповідь, що вважає заяви про відкриття Міністерством внутрішніх справ кримінального провадження проти холдингу Ostchem і компанії «Нафтогаз України» політичним переслідуванням групи і її власника.

XS
SM
MD
LG