Доступність посилання

ТОП новини

Україна направила Росії документ про скасування експортного мита до кінця 2015 року – Новак


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Україна направила російській стороні матеріали про продовження знижки на газ за рахунок скасування експортного мита до кінця 2015 року, заявив глава Міненерго Росії Олександр Новак.

«Так», – сказав він, відповідаючи на запитання, чи надіслала Україна документи про надання знижки на російський газ за рахунок скасування експортного мита.

«Вони давно зверталися. Хочуть до кінця року», – додав Новак.

Українська сторона наразі про це не заявляла.

З 1 квітня перестав діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», досягнутих минулої осені у тристоронньому форматі. У російському уряді тоді заявили про надання Україні знижки на газ у другому кварталі у розмірі експортного мита та про продовження пільгового режиму поставок газу Україні до 30 червня 2015 року включно.

У російському відомстві також зауважили, що експортне мито розраховується за формулою: при ціні в 333,3 долари США і вище за 1 тисячу кубічних метрів газу зниження складе 100 доларів США, при ціні нижче 333,3 долара США знижка складе 30% такої ціни.

Ціна на російський газ у першому кварталі 2015 року складає 329 доларів за тисячу кубометрів. Україна утримує російський газ у режимі передплати зі знижкою у 100 доларів на тисячу кубометрів.

XS
SM
MD
LG