Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко та Керрі скоординували подальші кроки напередодні саміту «Групи семи» – прес-служба


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко та державний секретар США Джон Керрі під час телефонної розмови наголосили на необхідності виконання всіх пунктів Мінських домовленостей і скоординували подальші кроки напередодні саміту «Групи семи», який відбудеться на початку червня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента України.

Співрозмовники також наголосили на важливості відновлення повного контролю за українсько-російським кордоном.

Крім того, Порошенко проінформував Керрі про перебіг саміту «Східного партнерства» у Ризі та про останні події на Донбасі, зокрема в Широкіному.

Наразі про цю розмову у Державному департаменті США не повідомляють.

12 травня відбулася зустріч Джона Керрі та президента Росії Володимира Путіна. Після цього у Державному департаменті США повідомили, що Керрі під час зустрічі з Путіним передав тому сильний і чіткий сигнал щодо України.

Наступного дня, 13 травня, на зустрічі з міністрами закордонних справ країн-членів НАТО Керрі заявив, що нині для Росії і підтримуваних нею сепаратистів настав критичний момент у повному виконанні мінських домовленостей.

Також напередодні канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що не бачить можливості повернення Росії до «Групи семи» найбільших економік світу, доки Москва не почне поділяти спільні базові цінності, засновані на демократії і верховенстві закону.

США, Євросоюз й Україна звинувачують Росію в прямій підтримці сепаратистів на Донбасі зброєю та особовим складом. Москва заперечує ці звинувачення і наполягає, що на сході України воюють «добровольці».

XS
SM
MD
LG