Доступність посилання

ТОП новини

Бійці «Карпатської Січі» склали присягу й легалізувались в складі Збройних Сил України


Бійці «Карпатської Січі» склали присягу й влились до складу Збройних Сил України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

Бійці окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ» разом з командиром склали присягу на вірність українському народові й влились до складу Збройних Сил України.

За словами командира Олега Куцина, тепер очолюване ним формування матиме статус зведеної окремої штурмової роти, яка буде діяти у складі однієї з бригад, що дислокується на Дніпропетровщині.

Як зазначив Куцин, рішення про «легалізацію» у складі Збройних Сил України ухвалювали самі бійці на загальних зборах в символічному для них місці – Холодному Яру.

«Це було спільне рішення – влитись до складу Збройних Сил України. Ми хочемо зберегти за собою нашу назву, наш бойовий прапор. Сьогодні відбулось прийняття присяги першою командою із «Карпатської Січі», це 39 бійців. Вже зовсім скоро наступна група наших бійців проходитиме «легалізацію» – влиття у Збройні Сили України», – сказав Радіо Свобода командир.

За його словами, у входженні підрозділу до складу української армії є «свої плюси, свої мінуси».

«Плюси, в першу чергу, – це те, що ми вже не хвилюємось за те, де знайти зброю, щоб боронити країну, бо ще нещодавно у нас була ситуація, коли на трьох бійців була одна одиниця зброї. Про нас тепер держава піклується, постачання, обмундирування тощо. З волонтерами, не знаю, як буде. Думаю, ніхто не заборонить громадянам України піклуватись про тих, хто захищає державу. Що ж до мінусів – у нас своє бачення, своя традиція, ми свою традицію черпаємо з козацьких часів, з часів боротьби армії УНР. Є українська військова традиція, але її поки що ми не бачимо в українській армії, яка, як я гадаю, все ще є постсовєцькою армією. Ми постараємось зсередини зміняти ситуацію», – заявив Куцин.

Як зазначив командир формування, вже найближчим часом частина бійців підрозділу знову вирушає на передову.

У Міноборони неодноразово заявляли, що усі збройні формування на території України повинні бути легальними і підпорядковуватися ЗСУ або іншим державним силовим структурам.

XS
SM
MD
LG