Доступність посилання

ТОП новини

В УПЦ Київського патріархату порадили Кирилу шукати безбожників у Кремлі, а не в Україні


Патріарх Кирило та президент Росії Володимир Путін (архівна фотографія)
Патріарх Кирило та президент Росії Володимир Путін (архівна фотографія)

Глава Російської православної церкви, патріарх Кирило має закликати президента Росії Володимира Путіна і все керівництво Росії припинити відкриту агресію проти України, що явно не є християнськими діями. Про це заявив речник УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) на прохання прокоментувати заяву Кирила про те, що «безбожність стає державною ідеологією України», повідомляє «Укрінформ».

На думку архієпископа, такі заяви патріарха Московського Кирила є «елементом кремлівської пропаганди проти України».

За словами Євстратія, таке «дуже дивно чути, враховуючи те, що відкритою брехнею, неприхованою і відкритою агресією займається керівництво його власної держави (Росії – ред.)».

«Чому він своє керівництво не закликає припинити ті дії, які є діями явно нехристиянськими? ...Його власний президент значно більше виявляє ознак людини безбожної за своїми вчинками, ніж ті, хто стоїть за вчинками української держави», – зауважив архієпископ Євстратій.

За його словами, подібного роду висловлювання є черговим доказом того, що московська церква в особі її керівництва є одним з інструментів Кремля та черговим елементом пропаганди проти України.

Під час акції протесту в українській столиці. Київ, 13 серпня 2014 року
Під час акції протесту в українській столиці. Київ, 13 серпня 2014 року

У неділю, 24 травня, під час недільного богослужіння у храмі Христа Спасителя в Москві патріарх Московський Кирило заявив, що безбожність стає державною ідеологією України.

За весь період окупації Криму та воєнних дій на Донбасі керівництво Української православної церкви (Московського патріархату) так і не засудило дії країни-агресора.

На дотичну тему:

09.05.2015
УПЦ (Московського патріархату): митрополит не встав під час вшанування Героїв України, бо «проти війни»

Під час оголошення прізвищ Героїв України у залі встали всі присутні, у тому числі і священики низки інших церков, окрім представників УПЦ (МП) далі
01.05.2015
Філарет нагородив бійців і побажав перемоги над ворогом

Нова церковна нагорода для бійців і волонтерів – медаль «За жертовність та любов до України» далі
23.04.2015
УПЦ КП теж закликала УАПЦ до об’єднання – заява

«В умовах зовнішньої кремлівської агресії проти України обов’язок всіх прихильників автокефалії Української церкви – перегорнути сторінку розділення та відновити єдність» далі
21.04.2015
Молитва за Україну в Європарламенті: патріарх Філарет застеріг від Третьої світової

Треба зупинити агресора на початку шляху, бо може дійти до Третьої світової – заклик до європейців глави УПЦ Київського патріархату далі

Карикатура Олексія Кустовського
Карикатура Олексія Кустовського

XS
SM
MD
LG