Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс: Вандали розгромили пам'ятник депортованим у Кримських горах


Пам'ятник депортованим біля підніжжя Еклізі-Бурун
Пам'ятник депортованим біля підніжжя Еклізі-Бурун

Біля підніжжя Еклізі-Бурун (найвища вершина плато Чатирдаг) був розгромлений пам'ятник, встановлений на згадку про депортованих кримських татар. Про це повідомляє прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу.

«Було виявлено, що на Еклізі-Бурун від встановленого напередодні прапора залишилося лише вирване й поламане древко. Коли ми спустилися стежкою до пам'ятника, то побачили, що залишилася тільки основа з каміння. Пам'ятник вандали скинули з обриву, попередньо відбивши тамга, наш національний символ. Пам'ятник ми знайшли біля підніжжя обриву, під деревом, яке зупинило його падіння. Його рівно поставили там же, де знайшли, підняти нагору не змогли», – цитує слова очевидців прес-служба Меджлісу.

Пам'ятник депортованим був встановлений ініціативною групою людей на власні кошти в 2014 році напередодні річниці депортації кримськотатарського народу. За інформацією Меджлісу, подію не оприлюднювали через непросту ситуацію на півострові. Спочатку планувалося встановити пам'ятник на вершині Чатирдаг. Але через те, що технічно неможливо було встановити меморіал на вершині, його розмістили біля підніжжя плато Еклізі-Бурун.

XS
SM
MD
LG