Доступність посилання

ТОП новини

МВС розслідує два факти порушень щодо телеканалу «Інтер»


Ukraine -- INTER logo
Ukraine -- INTER logo

Міністерство внутрішніх справ України розпочало досудове розслідування за двома фактами, пов’язаними з телеканалом «Інтер». Йдеться про перешкоджання професійній діяльності журналістів та зловживання владою.

«У 1997 та 1999 роках невстановлені службові особи Фонду державного майна України, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили незаконну передачу у приватну власність 20% акцій телеканалу «Інтер». В результаті цього державі завдані збитки в сумі понад 800 мільйонів доларів США», – повідомили у МВС у понеділок, 25 травня.

«Крім цього, упродовж 2010-2011 років невстановлені особи з числа засновників телеканалу «Інтер» вчиняли вплив на інформаційну політику журналістів телеканалу. Це втілювалось у контролі за змістом інформації, яка транслювалася в ефірі телевізійного каналу», – додали у МВС.

На початку 2013 року компанія GDF Media Limited, що належить бiзнесменовi Дмитру Фiрташу, придбала Inter Media Group у K.H. Media Limited, що належить Валерiю Хорошковському.

До медiагрупи Inter Mediа Group Ltd. входять телеканали «Iнтер», «Iнтер+», НТН, К1, К2, «Ентер», «Ентер-Фiльм», «Мега», «MTV Україна», а також iншi компанiї у сферi продакшн i маркетингу.

Телеканал «Iнтер» входить до трiйки найпопулярнiших телеканалiв України.

XS
SM
MD
LG