Доступність посилання

ТОП новини

Через 9 місяців після смерті у Києві поховали бійця Темура Юлдашева


У Києві поховали бійця Тимура Юлдашева
У Києві поховали бійця Тимура Юлдашева

На Лук’янівському військовому кладовищі поховали командира добровольчого батальйону «Темур» Темура Юлдашева.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, в закритій труні у останню путь бійця провели побратими, бійці батальйонів «Айдар», бійці ЗСУ, волонтери.

«Всі знають його як воїна, а ми знаєм його як дуже добру і лагідну людину. Він міг і обійняти, і насварити, але робив це з любов'ю. Ми завжди будемо відчувати його любов», –сказала старша донька бійця.

Присутній на похороні депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко пообіцяв, що всі необхідні документи будуть оформлені, діти Темура Юлдашева отримають безкоштовну освіту, а самого бійця, за його словами, нагородять званням Героя України.

Темур Юлдашев – професійний військовий, тренер-штангіст, чемпіон з важкої атлетики. Одним з першихзібрав добровольчий батальйон для захисту міста Луганська від проросійських мітингувальників.

Після офіційного оформлення батальону «Темур» Юлдашева та його добровольців відправили в школу міліції в місто Щастя Луганської області для проходження підготовки. Однак при в’їзді до міста автобуси з бійцями зупинили місцеві жителі, яких супроводжували люди зі зброєю. В результаті Тимур обміняв себе в обмін на свободу бійців. Він сам здався в полон, а добровольців відпустили.

28 квітня Темур потрапив у підвал будівлі СБУ. У полоні перебував 35 днів. Проте бійцю вдалося втекти і вже в кінці червня він був у Києві. Пройшовши фізичну реабілітацію в Києві і зібравши новий батальйон, Темур Юлдашев знову вирушив на Донбас.

26 серпня загинув у бою під Савур-Могилою. Через бюрократичну тяганину 9 місяців сім’я не могла похоронити загиблого, у нього залишилася дружина і п’ятеро дітей.

XS
SM
MD
LG