Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти обстріляли Широкине з мінометів та гранатометів – штаб АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

За добу сепаратисти зосередили вогонь на маріупольському напрямку, обстрілюючи селище Широкине, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

За даними штабу, проросійські бойовики вели вогонь з 120-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперських гвинтівок та стрілецької зброї.

«На артемівському напрямку стріляли протитанковими керованими ракетами та з гранатометів по Лозовому, з мінометів – по Богуславському. В районі Донецька – від вогню мінометів та протитанкових керованих ракет постраждали шахта Бутовка та Піски. Стрілецьку зброю загарбників було чути в районі Петровського», – йдеться у повідомленні.

На луганському напрямку протягом дня було тихо, зазначають у штабі АТО.

Проросійські сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО в порушенні режиму припинення вогню. Водночас спостерігачі моніторингової місії ОБЄС заявляють про важке озброєння на Донбасі як на територіях, підконтрольних сепаратистам, так і на тих, що контролюються українською армією.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. Сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму вогню.

Село Широкине є однією з найгарячіших точок на Донбасі, попри оголошений режим припинення вогню.

XS
SM
MD
LG