Доступність посилання

ТОП новини

Німецька сторона допоможе облаштувати найбільше в Україні містечко для переселенців


Модульне містечко у Дніпропетровську, 20 травня 2015
Модульне містечко у Дніпропетровську, 20 травня 2015

Німецька сторона займеться облаштуванням найбільшого в Україні модульного містечка для вимушених переселенців з Донбасу – у Павлограді, що на Дніпропетровщині. Про це у вівторок, 26 травня, повідомили у Павлоградській міській раді.

За даними міської ради, представники Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ відвідали Павлоград, оглянули транзитне містечко.

«Найближчим часом роботи будуть направлені на благоустрій території, створення зеленої зони, влаштування навісів від сонця, встановлення лавок, урн, облаштування дитячого майданчика», – зазначили в Павлоградській міськраді.

За інформацією міськради, німецька сторона пропонує своїм коштом організувати курси підвищення кваліфікації та перекваліфікації, вивчення іноземних мов, комп’ютерної грамотності для соціальної адаптації переселенців.

Крім того, представники GIZ запропонували свою підтримку школам, розташованим поряд із транзитним містечком. Ця допомога передбачає надання необхідного інвентаря для оздоровчих пришкільних таборів. На стадіоні «Прометей» планують відремонтувати баскетбольний майданчик, спортивні приміщення, створити майданчик для гри у волейбол.

Раніше у модульних містечка для переселенців на Дніпропетровщині мешканці скаржилися на задуху у будиночках, де не передбачені ні вентилятори, ні кондиціонери, а також на необлаштованість територій самих містечок.

За даними Дніпропетровської облдержадміністрації, наразі кількість переселенців із Донбасу, які живуть у 5-и модульних містечках на Дніпропетровщині, зросла у понад 5 разів у порівнянні із зимою (більше 800 людей). Це пов’язано з тим, що місцеві бюджети взяли на себе велику частку витрат на проживання, самі мешканці тепер платять усього 150 гривень на місяць з людини.

XS
SM
MD
LG