Доступність посилання

ТОП новини

Марін Ле Пен у Москві розкритикувала владу Франції


Марін Ле Пен на Красній площі в Москві, 26 травня 2015 року
Марін Ле Пен на Красній площі в Москві, 26 травня 2015 року

Лідер ультраправої французької партії «Національний фронт» Марін Ле Пен звинуватила США у впливі на Париж, щоб він приєднався до санкцій проти Росії. У результаті це привело до відмови Росії від покупки побудованих у Франції вертольотоносців «Містраль».

Після зустрічі в Москві з головою Державної Думи Росії Сергієм Наришкіним, близьким союзником президента Росії Володимира Путіна, Ле Пен заявила, що Франція «дуже сприйнятлива до впливу Сполучених Штатів».

«США зіграли важливу роль в ухваленні санкцій проти Росії з боку Європейського союзу», – заявила лідер партії «Національний фронт».

Тиск США на Францію привів до скасування Росією контракту на півтора мільярда доларів на поставки десантних кораблів «Містраль» і до відмови французьких лідерів брати участь в урочистостях з нагоди Дня Перемоги в Москві 9 травня, додала Ле Пен.

«Рішення, які були ухвалені щодо «Містралів», незрозуміла поведінка стосовно відмови взяти участь у меморіальних заходах – думаю це можна вважати справжнім підпорядкуванням позиції США», – сказала вона.

Ле Пен висловила надію на те, що «Франція відновить свободу вираження думок і демократичні свободи».

Ле Пен, яка критикує політику Заходу щодо Росії через ситуацію в Україні, є одним з головних кандидатів на президентських виборах, які у Франції мають відбутися у 2017 році.

У листопаді 2014 року, партія «Національний фронт», яку очолює Марін Ле Пен, потрапила під шквал критики за позику у 9 мільйонів євро від російського банку.

XS
SM
MD
LG