Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд відмовився припинити розгляд справи проти сина Джемілєва – адвокат


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв

Російський суд відмовився припинити розгляд кримінальної справи проти сина національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Хайсера, повідомив його адвокат Микола Полозов.

«Відмову в клопотанні про припинення справи Джемілова краснодарський суддя мотивував тим, що стосовно нього не було вироку російського суду. Джемілєв залишається в заручниках», – написав він у своєму twitter.

Полозов повідомив, що завершилося судове слідство у справі Джемілова, дебати відбудуться 29 травня.

Раніше сьогодні Полозов подав клопотання про припинення справи проти Хайсера Джемілєва, такий крок пов’язаний із вироком Дніпровського райсуду Києва, винесеним щодо Хайсера.

Дані про вирок українського суду Хайсеру Джемілєву повідомив депутат Верховної Ради України Георгій Логвинський.

Хайсера Джемілєва засудили в Україні за статтею про «ненавмисне вбивство» на 3 роки і 8 місяців позбавлення волі. У зв’язку з цим, за інформацією Логвинського, Мін’юст України відправив запит до Генпрокуратури Росії про екстрадицію Хайсера Джемілєва.

Від російської сторони офіційних заяв щодо даного запиту не було.

Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 у дворі його будинку в Бахчисараї, де від пострілу в голову загинув 44-річний будівельник Февзі Едемов.

Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство». Після анексії Криму слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край. Хайсер Джемілєв провину не визнає. За словами його захисника, це було вбивство, вчинене через необережність.

Апеляційний суд Києва також розцінив дії Хайсер як вбивство з необережності і постановив звільнити його з-під варти. Європейський суд з прав людини раніше виніс рішення про звільнення Джемілєва-молодшого. Однак Росія відмовляється його виконувати.

У Росії Джемілєва-молодшого судять за участю присяжних.

XS
SM
MD
LG