Доступність посилання

ТОП новини

Блаттер має піти з посади президента ФІФА – голова Футбольної асоціації Англії


Президент ФІФА Йозеф Блаттер називає Росію господарем чемпіонату світу 2018 року, Цюріх, Швейцарія, 2 грудня 2010 року
Президент ФІФА Йозеф Блаттер називає Росію господарем чемпіонату світу 2018 року, Цюріх, Швейцарія, 2 грудня 2010 року

Голова Футбольної асоціації Англії Ґреґ Дайк заявив, що президент ФІФА Зепп Блаттер має негайно піти у відставку на тлі корупційного скандалу в Міжнародній федерації футболу.

Дайк наголосив, що має сумніви в заяві Блаттера, що ФІФА може повернути довіру футбольних уболівальників, активізувавши зусилля з викорінення корупції.

«Зепп Блаттер або має сам піти у відставку, або має бути звільнений з посади через голосування, або ми маємо знайти третій шлях», – наголосив англійський футбольний керівник.

Президент ФІФА Йозеф Блаттер нині сподівається бути переобраним на п’ятий чотирирічний термін на посаді. Конгрес ФІФА розпочинається у швейцарському Цюріху сьогодні, 28 травня, вибори президента організації заплановані на 29 травня.

Ці події відбуваються після арешту 27 травня в Цюріху семи високопосадовців ФІФА за звинуваченнями у корупції. Серед затриманих – віце-президент Міжнародної федерації футболу Джеффрі Вебб. Зараз чиновники очікують на рішення щодо екстрадиції до США.

Швейцарська влада заявила про відкриття кримінальних справ щодо кількох осіб за підозрою у зловживанні і відмиванні грошей, пов’язаних із жеребкуванням на право проводити чемпіонат світу з футболу у 2018 і 2022 роках.

Міністерство юстиції США заявило, що висунуло звинувачення дев’яти посадовим особам ФІФА і п’ятьом керівникам у змові і корупції. У Росії називають арешти футбольних високопосадовців «випадком незаконного екстериторіального застосування американського законодавства».

XS
SM
MD
LG