Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську депутати через футбол залишили сесію міськради до завершення – активісти


Громадські активісти передали до президії сесії Дніпропетровської міськради 79 іменних карток депутатів, які ті залишили на своїх місцях у сесійній залі, покинувши залу до закінчення сесії.

Як заявила громадська активістка, волонтер Людмила Кострюкова, на сесії міськради 27 травня при переході до слухання «різного» майже не залишилося депутатів – громадські активісти виступали перед залом, який порожнів.

За словами Кострюкової, коли стало зрозуміло, що земельні питання будуть розглядатися сесією міськради за тиждень, депутати почали залишати свої робочі місця, хоча засідання сесії ще не закрилося – настала черга представників громадськості і громадян, які записалися на виступи.

«Депутати залишили сесійну залу задовго до закінчення роботи, залишивши замість себе картки для голосування. Мені потім пояснили, що багато хто з них поспішав на футбол в Польщу. Тому і продовження сесії перенесли на наступну середу. Це нормально? Я уявила стоматолога, який почав лікувати пацієнта зуб, відкрив запалений нерв, а потім кинув свою роботу, тому що на футбол до Польщі їхати потрібно: замовлений чартерний рейс. Або виховательку дитячого садка, яка залишила діток у групі, викликала таксі і помчала на футбол, або ... Втім, футбол футболом, але практика прогулів сесійних засідань депутатами вже стала нормою в Дніпропетровській міськраді», – зазначила Людмила Кострюкова.

За її даними, зі 120 депутатів, обраних до Дніпропетровської міськради, зазвичай присутні на сесіях близько 80.

Міськрада поки не відреагувала на вимогу громадських активістів оприлюднити прізвища депутатів, які систематично не відвідують сесію.

Зібравши іменні картки депутатів, що залишили сесію, громадські активісти переписали прізвища.

Радіо Свобода готує свій інформаційний запит до міськради щодо депутатів, що не відвідують сесії.

XS
SM
MD
LG