Доступність посилання

ТОП новини

Полковник МВС Таджикистану заявив, що воює на боці «Ісламської держави»


Ісламістський бойовик (ілюстративне фото)
Ісламістський бойовик (ілюстративне фото)

Командир спецпідрозділу ОМОН МВС Таджикистану, полковник Гулмурод Халімов, який наприкінці квітня зник із країни, заявив про приєднання до ісламістського угруповання «Ісламська держава».

На відео, що з'явилося в інтернеті, Халімов розповідає, що приєднався до ісламістів на знак протесту проти політики влади. У Таджикистані, за його словами, забороняють здійснювати намаз і носити мусульманський одяг.

Халімов, який є батьком вісьмох дітей, заявляє, що трудові мігранти з Таджикистану «мають припинити служити невірним» у Росії і приєднатися до «Ісламської держави» у Сирії й Іраку, щоб встановити закони шаріату в інших країнах, зокрема Таджикистані.

Справжність відео наразі підтвердити не можна, так само невідомо точно, де воно було зняте. Відеозвернення було опубліковане в Youtube, звідки його згодом зняли.

Родичі Халімова заявили, що не вірять у його приєднання до «Ісламської держави». Він зник 23 квітня після того, як заявив дружині, що їде в триденне відрядження.

Халімов очолив спецпідрозділ МВС Таджикистану три роки тому. За зразкове виконання завдань він неодноразово був нагороджений орденами і медалями.

ЗМІ в Таджикистані повідомляли, що Халімов і ще 10 громадян поїхали в Сирію, але влада країни ніколи цього не підтверджувала.

XS
SM
MD
LG