Доступність посилання

ТОП новини

У зоні АТО перебувають близько 50 тисяч українських військових – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що на сьогодні в зоні АТО на Донбасі перебувають близько 50 тисяч військовослужбовців.

«Рік тому у нас налічувалося від 3 до 5 тисяч військовослужбовців, готових до виконання бойових завдань. Одночасно на Донбасі перебували від 17 до 23 тисяч військовослужбовців, які, звісно ж, не могли закрити найбільш небезпечний напрямок удару. Я можу зараз відкрити дуже важливі цифри, що кількість військовослужбовців лише в зоні АТО нині становить близько 50 тисяч. Це потужне угруповання, яке здатне захистити свою країну», – сказав Порошенко у програмі «Рік Порошенка» з нагоди року його перебування на посаді президента, яку транслюють українські телеканали.

Станом на 22 травня, за даними Міноборони, статус учасника бойових дій на сході України отримали майже 52 тисячі військовослужбовців та працівників Збройних сил – учасників АТО.

Від квітня минулого року на Донбасі проводиться антитерористична операція, частину територій Донецької та Луганської областей досі контролюють проросійські сепаратисти.

XS
SM
MD
LG