Доступність посилання

ТОП новини

У справі про вбивство Нємцова призначили балістичну експертизу – адвокат


У Росії слідство призначило нову балістичну експертизу боєприпасів, вилучених в будинку Заура Дадаєва, головного обвинуваченого у справі про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова. Слідчі хочуть з’ясувати, чи збігаються патрони по типу з тими зразками, які виявили на місці злочину, розповів російській агенції «Інтерфакс» адвокат іншого обвинуваченого – Хамзата Бахаева – Заурбек Садаханов.

Також призначені дві експертизи вилучених під час обшуків системних блоків і ноутбука, що належать Темірлану Ескерханову і Анзору Губашеву, щоб встановити, чи шукали в інтернеті інформацію про Бориса Нємцова, в тому числі в соцмережах, повідомив юрист.

Крім того, за словами адвоката, проводяться молекулярно-генетична, психіатрична і фонографічна експертизи Заура Дадаєва. Слідчі хочуть з’ясувати, чи був Дадаєв на місці злочину, а також, чи чинився на нього тиск, щоб він дав свідчення.

Бориса Нємцова вбили 27 лютогопізно ввечері в центрі Москви. Заарештували п’ятьох осіб – Заура Дадаєва, Анзора Губашева, Хамзата Бахаєва, Шадіда Губашева і Темірлана Ескерханова.

Четверо з п’яти фігурантів справи заперечують причетність до вбивства Нємцова. Після затримання Дадаєв зізнався, що саме він застрелив політика, бажаючи помститися йому за висловлювання щодо карикатур на пророка Мухаммеда. Однак через незабаром відмовився від своїх свідчень, заявивши, що вони були отримані під тортурами.

XS
SM
MD
LG