Доступність посилання

ТОП новини

Газові переговори Україна-ЄС-Росія відбудуться наступного тижня у Брюсселі – Єлісєєв


Тристоронні газові переговори у форматі Україна-ЄС-Росія відбудуться наступного тижня у Брюсселі, повідомив представник України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв.

«У нас є зимовий пакет, і зараз переговори наближаються до завершення. Стосовно літнього пакета наступного тижня у Брюсселі у нас будуть тристоронні переговори щодо газу Україна-ЄС-Росія», – сказав він під час VIII Київського безпекового форуму.

Ця зустріч мала відбутися в середині квітня в Брюсселі, однак була перенесена. Міністр енергетики України Володимир Демчишин висловлював сподівання, що на тристоронніх переговорах вдасться остаточно юридично закріпити умови закупівлі російського газу на період до кінця майбутнього опалювального сезону 2015-16 років.

Від 1 квітня перестав діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», які були досягнуті минулої осені у тристоронньому форматі, з участю Єврокомісії.

Україна підписала нову угоду на купівлю газу у Росії на другий квартал 2015 року. Згідно з домовленостями, ціна на газ до кінця червня становить 247,18 доларів за тисячу кубометрів.

XS
SM
MD
LG