Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін: Україна близька до домовленостей з місією МВФ


Наталія Яресько
Наталія Яресько

Переговори місії Міжнародного валютного фонду з владою України близькі до позитивного результату, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

«Ми в програмі, і відповідно до наших зобов’язань зробили майже все. Залишилося одне рішення», – сказала міністр у кулуарах VIII Київського безпекового форуму. Вона не уточнила, яке саме питання залишається неузгодженим, але додала, що українська сторона не встигла ухвалити кілька законів у намічені спочатку терміни, проте перенесення цих термінів на кілька тижнів не є проблемою для програми, і ці документи необхідно буде ухвалити в червні.

Міністр уточнила, що остаточні підсумки переговорів оголосять на прес-конференції за підсумками роботи місії, яка очікується найближчим часом.

Україна з МВФ домовились практично про все - Яресько
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Місія МВФ щодо першого перегляду програми розширеного фінансування працює в Києві з 12 травня. У разі успіху переговорів рішення ради директорів фонду про виділення другого траншу позики очікують до кінця червня.

Раніше у МВФ заявили, що для успішної реалізації кредитної програми Україна до червня має домовитися з кредиторами щодо реструктуризації частини зовнішнього боргу.

XS
SM
MD
LG