Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську вшанували пам’ять бійців, які загинули у збитому Мі-8 рік тому


У катедральному соборі Івано-Франківська відбулася поминальна панахида за загиблими 29 травня минулого року військовими, коли бойовики збили український гелікоптер Мі-8. Серед загиблих тоді бійців було шість представників спецпідрозділу прикарпатської міліції – Петро Безпалько, Василь Семанюк, Володимир Лисенчук, Петро Остап’юк, Віктор Яков’як і Володимир Шарабуряк.

Вшанувати їх пам’ять, а також Михайла Шемегінського, який загинув 6 червня минулого року на блокпості біля Слов’янська, прийшли рідні і близькі, побратими по службі, представники влади.

А в музеї історії міліції Прикарпаття відкрили виставку, присвячену загиблим правоохоронцям. Тут портрети усіх бійців, в тому числі генерала Сергія Кульчицького, який теж був у збитому гелікоптері. Свого часу він два роки працював заступником начальника штабу в Івано-Франківську, у місті одна з вулиць носитиме його ім’я.

Особливими експонатами виставки стала зброя, яку, за словами директора музею Володимира Числова, на сьогодні надали музею, а потім повернуть на дослідження. «Її в руки важко взяти, вона вся в крові. Вона була в їхніх руках, коли збили гелікоптер. Їх нема, а ця зброя – покоряжена залишилась», – сказав полковник у відставці Числов.

Вперше ці пістолети й автомати побачили рідні загиблих, які оглянули виставку. Згодом будуть просити повернути цю зброю в музей, як пам’ять про загиблих.

Серед експонатів є кевларова каска з гелікоптера, бронежилет. Доповнюють виставку дитячі малюнки і прапор з підписами бійців батальйону «Донбас».

Як повідомив керівник управління МВС в Івано-Франківській області полковник Віктор Шкутов, за час бойових дій загинули і поховані 13 прикарпатських правоохоронців, ще двох вдалося ідентифікувати за експертизою ДНК, один досі вважається зниклим безвісти.

29 травня минулого року гелікоптер Мі-8 українських силовиків, в якому перебували військові, збили бойовики. Загинули 12 військових.

XS
SM
MD
LG