Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст Радіо Свобода отримав премію імені Кривенка


Левко Стек
Левко Стек

Журналіст Радіо Свобода Левко Стек отримав премію імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці».

Представник засновника премії «Капітули» Отар Довженко заявив, що другий рік поспіль переможця визначають через призму подій в Україні. За його словами, вибір впав на Стека, який через Майдан і війну на сході України знайшов своє покликання.

Сам журналіст заявив, що нагорода є для нього важливою. За словами Стека, за останній рік він зрозумів, що журналіст має залишатися журналістом, а не бути пропагандистом.

Премія передбачає грошову винагороду у тисячу євро.

Левко Стек працює на Радіо Свобода від листопада 2013 року. Під час Євромайдану він був одним зі стрімерів, потім висвітлював події в Криму під час захоплення півострова Росією, а далі готував матеріали з війни на Донбасі.

В одному з нещодавніх відеосюжетів Стек відзняв, як сепаратисти з артилерії обстрілюють позиції батальйону «Донбас» у Широкині, попри оголошенне в лютому перемир’я.

Премія імені Олександра Кривенка цього року вручається вдванадцяте.

Її вручають у Львові щорічно у травні, до дня народження журналіста, редактора Олександра Кривенка. Засновником премії є «Капітула Поступу», в яку входять друзі й колеги відомого журналіста, який трагічно загинув 9 квітня 2003 року. Минулого року премію отримала журналістка Христина Бердинських, авторка соціального проекту «Єлюди – Maidaners»

У попередні роки лауреатами премії «За поступ у журналістиці» були Олексій Шалайський, Костянтин Усов, Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв, Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марцін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова.

XS
SM
MD
LG