Доступність посилання

ТОП новини

29 травня обстріли на Донбасі не припинялися


У штабі АТО заявляють, що упродовж п’ятниці, 29 травня, бойовики продовжували обстрілювати українські позиції на Донбасі.

«Зранку 29 травня і до вечора терористи зосереджували вогонь своєї артилерії, мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів на Донецькому напрямку. Загарбники багаторазово обстрілювали Опитне і Піски. Діставалося і шахті Бутовка. На Луганському – з мінометів гатили по Трьохізбенці, а з гранатомета по Щастю», – зазначив речник штабу АТО Леонід Матюхін.

«На Артемівському напрямку у районі Широкої Балки відбулося бойове зіткнення. А по Ленінському російсько-терористичні найманці стріляли з 120 міліметрових мінометів», – додав Матюхін.

За його словами, у районі Маріуполя сьогоднішній день був тихим.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Раніше у штабі АТО повідомили, що за минулу добу на Донбасі загинув один український військовий, 6 були поранені.

Сепаратисти у порушенні режиму припинення вогню звинувачують українських військових. За словами Едуарда Басуріна, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР» упродовж останньої доби позиції бойовиків були обстріляні 30 разів.

«Обстріли велися по Лозовому, Шорокині, Горлівці, Дебальцеві, Спартаку, Саханці, Жабичеву, Калинівці, Білокам’янці, Григорівці, Новій Мар’ївці та району аеропорту Донецька», – сказав Басурін у п’ятницю, 29 травня.

Басурін додав, що за минулу добу був поранений один сепаратист.

(Відео користувача YouTube Dmitryi Sitnikov)

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG