Доступність посилання

ТОП новини

«Рух опору кримських татар» закликає до протестів на підтримку Чубарова


Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

Постанова ФСБ про порушення справи щодо голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова шкодить інтересам кримських татар і має кінцеву мету узаконити їх дискримінацію у законодавчому просторі Російської Федерації, заявляють в організації «Рух опору кримських татар».

На думку координаторів організації, необхідно висловити протест проти того, що сталося, і підготувати скаргу до Ради ООН з прав людини.

«Факт порушення кримінальної справи щодо голови Меджлісу кримськотатарського народу стосується кожного кримського татарина і кожної кримської татарки. Висловити протест з боку тих, хто вважає себе кримським татарином, направивши відповідну особисту заяву на адресу як прокуратури, так і на адресу керівництва Російської Федерації. Координатори «Руху опору кримських татар» також готують протест у цій частині», – повідомили координатори «Руху опору кримських татар», яких цитує «Крим.Реалії».

Раніше у п’ятницю, 29 травня, «прокурор» окупованого Криму Наталія Поклонська заявила, що слідчий відділ управління російського ФСБ на півострові порушив кримінальну справу проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

За словами Поклонської, кримінальну справу порушили «за заклики до порушення територіальної цілісності держави».

«Слідчий підрозділ управління ФСБ Росії по Республіці Крим порушив кримінальну справу щодо Чубарова, який висловлювався із закликами до дій, що спрямовані на зміну територіальної цілісності держави», – сказала вона.

Поклонська зазначила, що справу порушили за статтею 280.1 (публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії).

За її словами, Рефат Чубаров буде оголошений в розшук.

Раніше Чубарову заборонили на п’ять років в'їзд на територію Росії, а також анексованого нею Криму.

XS
SM
MD
LG