Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти вночі продовжували обстріли українських позицій на Донбасі


У штабі АТО повідомляють, що бойовики упродовж ночі не припиняли обстрілів їхніх позицій на Донбасі.

«З 18-ї години вечора 29 травня і до шостої ранку 30 ситуація на сході України була напруженою. На Маріупольському напрямку 120-міліметрова артилерія, міномети та гранатомети загарбників півтори години обстрілювали Широкине. Після 20.00 і до самого ранку там наступила бойова тиша», – повідомив речник штабу АТО Леонід Матюхін.

«Бойове зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою найманців відбулося на Донецькому напрямку в районі Красногорівки. Бій тривав дві години. Загиблих серед наших військових немає. Крім того, з мінометів, зенітних установок та стрілецької зброї варвари гатили по Камянці, Красногорівці, Піскам, Опитному, Гранітному. Бойове зіткнення відбулося і на Артемівському напрямку в районі Лозового. Після короткого бою злочинці змушені були панічно тікати. Артилерія, міномети та гранатомети російсько-терористичних найманців обстрілювали Широку Балку, Кірове, Луганське, Лозове, Світлодарське», – додав Леонід Матюхін.

За його словами, обстріли велися і на луганському напрямку – по Щастю, Станиці Луганській та Трьохізбенці.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти наразі ще не повідомляли про останню оперативну ситуацію на підконтрольних їм територіях. Раніше вони звинувачували українських військових у порушенні перемир’я на Донбасі.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG