Доступність посилання

ТОП новини

У Радміні Криму вважають, що Чубаров більше «не має права бути лідером кримськотатарського народу»


Заступник голови російського уряду Криму Руслан Бальбек заявив, що глава кримськотатарського Меджлісу Рефат Чубаров більше не має права називати себе лідером кримських татар.

Про це Бальбек заявив російському агентству РИА Новости, коментуючи порушення в Криму відносно Чубарова кримінальної справи.

«Перебуваючи в розшуку за вчинений злочин, не має права називатися лідером Меджлісу кримських татар, а тим більше представляти кримськотатарський народ на міжнародній політичній арені», – сказав Бальбек.

Він також заявив, що Чубаров, «будучи громадянином і депутатом іншої держави, є агентом впливу США і працює на шкоду Криму».

Глава кримськотатарського Меджлісу ці висловлювання на свою адресу поки не коментував. Раніше щодо заяв з Криму стосовно порушення проти нього кримінальної справи за невизнання Криму російською територією, Чубаров зауважив, що «лідери більш ніж сотні країн світу, які не визнають анексію Росією Криму, теж можуть стати фігурантами кримінальної справи «про посягання на територіальну цілісність Росії».

У п'ятницю 29 травня прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що слідчий відділ управління російського ФСБ у Криму порушив кримінальну справу проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова за заклики до порушення територіальної цілісності держави, зокрема, публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії. Вона повідомила, що глава Меджлісу буде оголошений у розшук.

В організації «Рух опору кримських татар» заявили, що справа проти Чубарова має «кінцеву мету узаконити дискримінацію кримських татар в законодавчому просторі Російської Федерації» і закликали до акцій протесту.

XS
SM
MD
LG